Čik - najbolje ljeto do sada

Zašto se u osmom razredu ukrade auto i ode na ljetovanje? Wolfgang Herrndorf napisao je ovaj roman da bismo i mi sebi postavili to pitanje, a onda pobrojali odgovore koji nam se čine smislenima.
Čik je roman ceste u kojem se događaju sve same nedopustive i strašne stvari (Alkohol? Psovke? Krađa? Krađa auta? Bijeg od kuće? Još psovki?) Mala ekipa koja je na njemu radila htjela bi da se roditelji (i profesori!) ne ogluše na sugestiju svojih tinejdžera da ga i sami pročitaju, možda ne samo jednom. Pročitajte Čika pa redom: pitajte profesore što o romanu misle, budite razumni kad usred noći dobijete neobičan poziv iz bolnice, nemojte urlati na svoju djecu – i nabrojite najmanje tri vlastita odgovora na pitanje iz prve rečenice.
Ovaj je roman dosad u Njemačkoj doživio čak 93 izdanja, preveden je na ukupno 37 jezika, a po njemu je 2016. g. snimljen i istoimeni film. Izdavačka kuća In.Tri vam ga s ponosom predstavlja u sjajnom prijevodu Ande Bukvić Pažin, koja je napisala i pogovor.

Wolfgang Herrndorf rođen je 1965. u Hamburgu. Studirao je slikarstvo i radio kao ilustrator. Njegov prvi roman In Plüschgewittern objavljen je 2002. godine. Uslijedila je zbirka priča Diesseits des Van-Allen- Gürtels 2007., a roman Čik je 2010. godine postao bestseler i iznenađenje godine. Čik je 2011. dobio Njemačku nagradu za književnost za mlade Deutscher Jugendliteraturpreis i nominiran je za nagradu Sajma knjige u Leipzigu. Nagradu u Leipzigu dobio je godinu dana kasnije za roman Sand. Wolfgang Herrndorf preminuo je 26. kolovoza 2013.

Naslov knjige: Čik – najbolje ljeto do sada

Godina izdanja: 2022.

Uvez: Meki

Br. izdanja: 1

Prevela: Anda Bukvić Pažin

Format: 150 x 220 mm

ISBN: 978-953-8178-29-0

Kategorija: Roman ceste, teen-roman

Broj stranica: 208

Cijena 15,26 €