Darwinova opasna ideja

U knjizi koja je istovremeno revolucionarna i razumljiva, Daniel C. Dennett, koga Chet Raymo iz Boston Globea naziva “jednim od najprovokativnijih mislilaca na planetu“, fokusira svoj nepogrešivo logičan um na teoriju prirodne selekcije, pokazujući kako Darwinova velika ideja preobražava i rasvjetljuje naš tradicionalni pogled na čovjekovo mjesto u svemiru. Dennett živo opisuje samu teoriju, a zatim Darwinovu viziju proširuje besprijekornim argumentima za svoje često iznenađujuće zaključke, stavljajući na kušnju stavove nekih od najpoznatijih znanstvenika današnjice.

Sjajna, neusporediva knjiga. U svojim najkreativnijim dijelovima ona uzdiže čitatelja u nove intelektualne visine. A tamo gdje je kritična, ta kritika je poražavajuća.
—Richard Dawkins
 
Ako želite uzbudljivu, sveopću jurnjavu kroz sjajne ideje, pročitajte ovu knjigu. Daniel Dennett dokazuje se u potpunosti dostojnim Charlesa Darwina.
—Jared M. Diamond
 
U ovom jasnom i rigoroznom testiranju darvinističke teorije uz pomoć suvremene znanosti, Dennett nas uvjerava da je evolucija putem prirodne selekcije vitalna za budućnost filozofije.
—Edward O. Wilson

Naslov knjige: Darwinova opasna ideja – evolucija i smisao života

Godina izdanja: 2019.

Uvez: Meki

Br. izdanja: 1

Prevoditelj: Ivan Kraljević

Format: 165 x 235 mm

ISBN: 978-953-9546-74-6

Kategorija: Popularna znanost

Broj stranica: 512

Cijena 19,91 €