Od ovaca do zvijezda

Vanja Spirin rođen je 1963. godine u Zagrebu. Studirao je lingvistiku i fonetiku na FFZG, a završio Akademiju glazbene produkcije (MPA). Član je Društva književnika Hrvatske i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Bavi se književnošću i pisanjem po narudžbi (copywriting), kao i skladanjem i sviranjem raznih žanrova glazbe. Objavio je devet knjiga i nebrojenu količinu priča, kolumni, blogova i novinskih članaka. Objavio je pet albuma glazbe.

Pisanjem se počeo baviti čim je naučio pisati, tako da su mu prvi radovi bili objavljivani u dječjim časopisima Smib i Modra lasta. S četrnaest godina bila mu je na Radio Zagrebu izvedena radio drama “Crveni planet”, a njegova knjiga “Hrvatski mitovi i legende” je odabrana lektira za osnovnu školu i izborna na katedri za Etnologiju FFZG. Dobio je nagradu “Sfera”, za najbolju znanstveno fantastičnu priču, “Gaia”, za doprinos književnosti, kao i dvije nagrade “Artefakt”, za najbolju priču i najbolji roman spekulativne fikcije.

Njegova je književnost žanrovski različita, od raznih vidova fantastike do putopisa, a zajednički element im je izražena humorna crta, dobro prihvaćena kod čitatelja. U skladu s njegovim drugim zanimanjem, njegova knjiga “Smrtonosna mizija” izdana je i u audio obliku, a knjiga “Hangrap i Dtobhila – starohmirijski ep” kao radio drama, koja se bože poslušati na digitalnim platformama Bandcamp i Youtube. Također, bila je izvođena u obliku dramska serije od devet epizoda na radijskoj stanici “Radio Mittelburg”.

Naslov: Od ovaca do zvijezda

Godina izdanja: 2022.

Uvez: meki

Br. izdanja: 1

Format: 140 x 205 mm

ISBN: 978-953-8178-22-1

Kategorija: Fantastika

Stranica: 256

Cijena 13,41 €