Horizonti ateizma - prepiska o vjeri, znanosti i smislu života

Riječ je o izvrsnoj knjizi koju su napisala dvojica autora, od kojih je jedan priznati hrvatski filozof, a ujedno i ateist, a drugi teolog adventističke crkve koji je, međutim, izgubio vjeru i također postao ateist. (…) 

U svojoj prepisci obojica autora zastupaju ateizam utemeljen u prvom redu na znanosti i potkrjepljuju ga mnogim filozofskim doprinosima od razdoblja antike pa sve do suvremenog doba. (…) 

U Hrvatskoj nema djela ove vrste, barem ne na ovoj razini profesionalnosti, što se na poseban način očituje u njihovu neprestanom pozivanju na dijalog. Ova knjiga predstavlja iznimno sustavan i misaono discipliniran, po mnogim elementima u moru slične literature jedinstven i svjež izvorni znanstveni doprinos raspravi odnosa znanosti i religije, vjere i razuma, te mogućnosti zasnivanja neke konzistentne ateističke etike. U svojim promišljanjima ovih akademski, društveno i osobno važnih tema, autori pokrivaju velik raspon građe i argumentacije u najširoj domeni različitih područja humanističkih, društvenih i prirodnih znanosti. 

(iz recenzija)

Naslov knjige: Horizonti ateizma – prepiska o vjeri, znanosti i smislu života

Godina izdanja: 2017.

Uvez: meki

Br. izdanja: 1

Format: 150 x 225 mm

ISBN: 978-953-9546-79-1

Kategorija: Filozofija

Br. stranica: 234

Cijena 13,27 €